Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JQueryColorboxFrontend has a deprecated constructor in /home/suhan/public_html/scoutoradea.ro/wp-content/plugins/jquery-colorbox/includes/jquery-colorbox-frontend.php on line 11
Voluntariatul are valoare – Centrul Local Oradea

Voluntariatul are valoare

Voluntariatul are valoare

Category : Evenimente voluntariat

logo_voluntariatSe apropie un final de an plin de activități cu impact în mediile în care acestea au fost implementate de către noi și de către voluntarii noștri. Și tocmai pentru că finalurile trebuie să fie impresionante, venim către voi cu o propunere pentru perioada imediat următoare.

Astfel, cu mult entuziasm, Cercetașii României vă invită să participați la o campanie si un eveniment care poate lua amploare prin implicarea comună, a ONG-urilor din Bihor !

Ne-am propus să realizăm o campanie de promovare a voluntariatului, implicând cât mai multe organizații active din Bihor şi să lansăm un instrument suport pentru voluntari şi organizaţii. Ne dorim să ajungem la cât mai mulți tineri elevi și studenți, încercând să le arătăm că există organizații active în care se pot implica în calitate de voluntari activi.

Vor exista 3 direcții de acțiune:

  1. Campania de promovare a voluntariatului – 5-16 decembrie
  2. ONG – Hunt –  17 decembrie
  3. Lansarea instrumentului: Pașaport de voluntar – 17 decembrie

Campania de promovare a voluntariatului in rândul tinerilor va lansa o provocăre online (de tipul Ice bucket challenge), prin intermediul social media. Vom incerca astfel o abordare aproape de modul de exprimare a noii generatii. De asemenea campania va fi sustinuta si de prezenta offline clasica prin: afise, pliante si pateneri media locali.

ONG-hunt este etapa în care ne dorim ca tinerii sa aiba oportunitatea de a interactiona direct cu ONG-urile. Pornind de la conceptul de „treasure-hunt”, ONG-hunt se deosebește prin faptul că participanții vor găsi la fiecare check-point câte o organizație care le va da o provocare. Odată ce provocarea este îndeplinită, participanțiilor primesc cate o nouă filă din „Pașaportul de voluntar”.

Pașaportul de voluntar reprezintă un instrument prin care dorim să oferim voluntariatului o nouă dimensiune. Fiecare tânăr va primi un „pașaport” ce va conține file cu detalii despre ONG-urilor in care pot sa desfasoare activitati de voluntariat.  Scopul pasaportului este ca prin intermediul ONG-hunt să ajungă la cât mai multe organizații care să le valideze acest pașaport. Pașaportul de voluntar este și o modalitate de motivare a tinerilor, întrucât poate fi folosit ca un certificat de participare în activităţi de voluntariat care au început să fie din ce în ce mai apreciate atât în mediul privat cât şi in mediul universitar. Prin acest instrument ne dorim să creştem atractivitatea implicării in activităţile de voluntariat şi a numărul de voluntari activi. De asemenea un alt obiectiv al acestui instrument este o mai buna colaborare a societatii organizatiilor active prin complementaritatea oportunitatilor oferite voluntarilor si promovarea intr-un mod mai unitar a conceptului de voluntariat folosind impreuna aceleasi instrumente.

Proiectul este finantat de Consiuliul Judetean Bihor.

Formular de inscriere ONG


Log out of this account

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole mai vechi