Povesti frumoase de iarna apriga

E frig, dar tot găsim energie să ieșim afară și să ne bucurăm de farmecul iernii. Însă, pe de altă parte, iarna e sezonul în care ne place să savurăm ceaiul împreună și să stăm, dar nu oricum, ci la povești.

Vă invităm și pe voi să stați la povești alături de noi. Ne permiteți să începem noi cu o primă poveste?

Cât de des vi se întâmplă să fiți surprinși ? Poate că un cercetaș ar răspunde că cele mai multe surprize au loc în campuri și cu siguranță nimeni nu poate obiecta această afirmație. Campurile sunt, fără doar și poate, evenimentele în care noutatea te provoacă și mereu ceea ce în aparență este ușor de realizat devine o veritabilă aventură.

Dar recent am descoperit cum surprizele pot lua și alte forme. 

De data aceasta am fost surprinși la noi acasă, în Oradea. O societate comercială orădeană, ne-a contactat la final de 2016 prezentându-și propunerea de a susține activitățile cercetășești ale Centrului Local Oradea prin virarea a 20% din impozitului pe profit. Cu siguranță surpriza noastră a survenit datorită faptului că nu noi contactasem firma ( avem voluntari dedicati sa faca activitati educative, mai putin marketing) Bineînțeles că încercăm constant să începem colaborări cu diverse companii, dar de data aceasta nu noi am fost inițiatorii. Bunăvoința de a susține educația a venit exclusiv din partea companiei în cauza, și anume S.C. Velineo România S.R.L. Vă invităm să urmăriți acest link – www.velineo.ro –  pentru a afla cine se află în spatele brand-ului mai sus menționat.

De ce suntem noi norocoșii? Răspunsul imediat a fost: pentru că noi ne ocupăm de educație și aceasta este o inițiativă pe care firma orădeană S.C. Velineo România S.R.L. o încurajează. Drept urmare, începe și această colaborare. 

 

Ce să pomenim mai întâi? Aprecierea față de aceia care pornesc o astfel de inițiativă, tocmai pentru că au conștientizat că educația deschide drumuri spre mai bine? Aprecierea față de liderii cercetașii implicați, care au petrecut voluntar sute de ore în derularea activităților educaționale pentru noi și pentru tinerii orădeni? Bucuria noastră că cercetașia este apreciată? Bucuria că rolul educației în crearea unei lumi mai bune este tot mai înțeles de comunitate

Cu orice am începe, un lucru rămâne cert: vă mulțumim, vouă, acelora care contribuiți la creșterea calității educației și vă felicităm că sunteți gata oricând să susțineți educația.

Asta este povestea noastră de astăzi, dar lucrurile frumoase nu se termină aici. Ele continuă și vor continua pe întreg parcursul anului 2017.

Așteptăm cu interes și poveștile voastre, împărtășiți-le cu noi la o cană virtuală de ceai. Vă invităm să ne scrieți la oradea@scout.ro și noi vă vom publica povestea! E frig, dar ne încălzim cu bunătate și prietenie! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.