Campul de Centru Local, Poiana Păuleasa, 2016

Campul de Centru Local, Poiana Păuleasa, 2016

Category : Activitati Campuri

Lumea Pierdută – așa s-a numit Campul Centrului Local Oradea, din vara aceasta. În perioada 26-31 iulie, 70 de cercetași orădeni au participat la campul organizat în Parcul Natural Apuseni, în Poiana Păuleasa.

Cei 70 de participanți au fost organizați în 4 frății cu scopul de a găsi inelele ce îl vor aduce la viață pe bătrânul copac, înțelept și călăuzitor al pașilor tuturor. Oare au reușit cercetașii să își atingă scopul comun?

Frățiile – hobiții, dwarfii, dunedainii și elfii – au început să se pregătească pentru aventura din lumea pierdută prin participarea la ateliere, unde fiecare și-a atribuit noi abilități. Apoi, puși la încercare în Olimpiadă, și-au arătat înțelepciunea și au ajuns un pas mai aproape de inelele dispărute în ținutul pierdut. Pentru a le găsi, cei mai mari dintre ei au trebuit să străbată păduri, vârfuri, stânci și lanțuri de pe Cheile Galbenei. Glăvoi le-a fost gazdă, ghidându-se după vorba “la plăcinte înainte, la… aventură tot așa”. După hike-ul de 2 zile, s-au întors în camp plini de povești și…de apă. Ploaia le-a fost îndrumătorul, iar curajul, valoarea principală. Între timp, cei mici s-au adâncit în pădurea fără capăt și mai târziu au fost provocați de o frăție a speologilor să străbată o peșteră aflată în mijlocul lumii pierdute.

Cercetașii, de la cel mai mic și până la cel mai mare, au fost demni de a primi inelele. Pe lângă aceste provocări fizice, fiecare dintre ei au arătat dibăcie în a-și construi casa pentru următoarea săptămână. De data aceasta, vatra suspendată a cuprins și un cuptor realizat din lut. Ba mai mult, 3 cercetași au realizat și un adăpost folosind doar elementele găsite în natură. Reciclarea și grija față de natură, atenția față de consumul de apă și de tot ce ne-a înconjurat, au fost elemente cheie care au demonstrat că inelele sunt in siguranță pe eșarfa de cercetaș.

Și uite așa, în mijlocul cercetașilor, copacul a prins viață!

Urmăriți-ne povestea, v-am pregătit un colaj care să arate cum e cercetașul prieten cu ceilalți, dar și cu natura din jurul său. Gata Oricând!


Log out of this account

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole mai vechi